Top influents del mes de gener de 2019

TOP INFLUENTS DEL MES

 Setmana a setmana, una selecció dels tres protagonistes que més han destacat

Àlex Mañas

Autor teatral

L’autor barceloní estrena al TNC l’obra Amanda T, una història real sobre com situacions d’assetjament a través de les xarxes socials poden acabar amb una vida. Mañas centra el seu text en el cas de l’adolescent canadenca que es va suïcidar després d’anunciar a les xarxes els motius pels quals havia decidit treure’s la vida. Després de la mort d’Amanda hi va haver més casos de suïcidi entre joves, sempre amb l’assetjament com a teló de fons. Amanda T és un retrat de l’actual societat, falsa i cruel, en la qual la visibilitat i l’èxit a les xarxes socials marquen moltes vides.

Premi Nadal

Guardó literari

La temporada literària s’inaugura cada any amb el Premi Nadal, que aquest 2019 compleix 75 anys. El guardó va néixer després que l’aleshores jove autor de Mariona Rebull, Ignasi Agustí, ideés una forma de “despertar dotzenes de novel·listes adormits en els racons anònims del país”. I la primera en guanyar el premi va ser una Carmen Laforet de només 23 anys amb la novel·la Nada.

Vinton Cerf

Enginyer i tecnòleg

L’enginyer nord-americà, un dels “pares d’internet” juntament amb Robert Kahn, ha estat guardonat amb el XXX Premi Internacional Catalunya. Nascut a Connecticut (EUA) el 1943, Cerf va crear amb Kahn els protocols que van establir les bases de la xarxa de xarxes, que després seria Internet. Eren els anys seixanta. Poc després, crearien la Internet Society, l’organització que vetlla per mantenir-ne els valors inicials i de la qual Cerf en fou el primer president.

Mercedes Conde

Nova directora artística adjunta del Palau de la Música

Mercedes Conde serà la nova directora artística adjunta del Palau de la Música Catalana a partir d’aquesta temporada 2019-2020. Llicenciada en Humanitats i Màster en Història de l’Art per la UB, Conde té un postgrau en Gestió d’Empreses en la Indústria de la Música i és col·laboradora de The New Barcelona Post, amb articles relacionats amb la música. Conde, que substituirà en el càrrec a Víctor García de Gomar, dirigeix la Revista Musical Catalana, coordina el cicle El Primer Palau i el Concurs Internacional de Composició de l’Orfeó Català.

John Hoffman

Director del Mobile World Congress

El Mobile World Congress torna a celebrar-se un any més a Barcelona, una ciutat que els organitzadors consideren la més adequada per desenvolupar les seves idees de futur. A la presentació de l’edició d’aquest any s’han revelat algunes de les propostes per al 2020, com la col·laboració amb el Sónar per organitzar l’Xside, un esdeveniment relacionat amb la innovació i la música digital que oferirà concerts, creació artística i debats.

Cinta Pascual

Presidenta d'ACRA


La presidenta de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) lamenta la xifra de persones grans que, des de 2013, han mort esperant ingressar en una residència. Cinta Pascual destaca per la seva feina, compromís i dedicació amb el sector de l’assistència a les persones grans, una tasca que desenvolupa al capdavant de l’ACRA des que va ser nomenada presidenta al 2011. Diplomada en Treball Social i amb un postgrau en Direcció d’Equipaments Socials, Pascual ha impulsat al llarg de la seva carrera diferents projectes relacionats amb els serveis socials i l’aprenentatge.